Cautare Avansata
Rezultatele căutării

Piata imobiliara se bazeaza pe vanzarile in ”rate la dezvoltator”

Postat de HOGAS Consultanta si Dezvoltare pe 14/10/2022
1
Piata Imobiliara trece printr-o perioada de adaptare la noile conditii de finantare.  Ritmul de dezvoltare a unor noi proiecte rezidentiale a scazut cu 70% fata de aceeasi perioada a anului 2021. Acest fapt se datoreaza conditiilor de finantare tot mai greu aspre pe care bancile le propun. Indiferent de nivelul salarial la care se afla, potentialii cumparatori de locuinte sunt rezervati cand vine vorba despre accesarea unui credit de achizitie al carui dobanda anuala efectiva (DAE) a depasit pragul de 8% si poate ajunge chiar si la 9%. In anii anteriori aceste procente erau aplicate creditelor de nevoi personale care, deseori, erau accesate pentru a completa avansul platit la achizitia unei locuinte. Dezvoltarea noilor proiecte rezidentiale, in acest moment, reprezinta o optiune doar pentru investitorii care doresc sa isi creeze, cu precadere, un fond locativ diponibil pentru inchiriere in urmatorii 5 – 10 ani. Vanzarile se realizeaza doar cu conditia platii unui avans considerabil (peste 50% din valoarea actuala de piata) si a diferentei in transe lunare pana la finalizarea imobilului. Asadar, varianta de plata in ”rate la dezvoltator” poate imbraca trei forme :
  1. Avans de peste 50% si diferenta intr-un anumit numar de transe pana la finalizarea imobilului;
  2. Avans de peste 25%, transe pe o perioada de 24 de luni si apoi plata integrala a diferentei;
  3. Avans de peste 50% si diferenta in transe pe o perioada de maxim 60 de luni, situatie in care rata lunara depaseste 1000 euro.
Oricare dintre cele trei variante descrise mai sus reprezinta o solutia viabila de achizitie a unei locuinte in actualele conditii de manifestare a pietei de creditare.  

Un gând despre “Piata imobiliara se bazeaza pe vanzarile in ”rate la dezvoltator”

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Comparați ofertele